dimecres

Ubicació del Centre d'Interpretació

Notícia extreta del Dairi de Girona
R.REYNER
El pressupost de Sant Martí Vell es més que doblarà el 2010, i serà gràcies a les subvencions per a la portada d'aigua potable al nucli de Vilosa i per construir un centre d'interpretació del paisatge ubicat en uns terrenys que són de la família del tinent d'alcalde, Robert Vilà (ERC), però que mitjançant un conveni se cediran al municipi, ha dit l'edil.

En concret, els comptes de Sant Martí Vell pujaran l'any vinent a més d'1.058.000 euros, quan aquest 2009 han estat en total de 442.100. Serà gràcies al projecte d'abastament del nucli de Vilosa (350.000, dels quals un 90% seran finançats a través del Pla Únic d'Obres i Serveis i d'un ajut de l'Agència Catalana de l'Aigua) i al projecte de centre d'interpretació del paisatge, que ha obtingut la meitat del finançament del fons Feder i un 40% de la Generalitat i de la Diputació. Per tant, el consistori haurà de pagar tan sols el 10% de tot plegat.Pel que fa al centre d'interpretació, el POUM, actualment en fase de resposta d'al·legacions, l'ubicava en un principi en uns terrenys propietat de la família de l'alcaldessa que Medi Ambient no va considerar adequats perquè són zona PEIN. Retirada aquesta opció, s'han escollit els que s'han de cedir mitjançant conveni.

(Diari de Girona, 2 de desembre de 2009)

19 comentaris:

Anònim ha dit...

"per construir un centre d'interpretació del paisatge ubicat en uns terrenys que són de la família del tinent d'alcalde, Robert Vilà (ERC), però que mitjançant un conveni se cediran al municipi"

A canvi de que?
Ens ho explicareu?

i el centre BTT? on es farà?

Quin perill tota aquesta història....no és només el POUM...
hi ha tantes coses que fan mala olor!
I a darrera de tot sempre els mateixos protagonistes..........

ERC no els hi parareu els peus?

a sobre subvencions i ajudes amb els diners de tots........

i tot per els interessos privats de tres......Quina pena

Anònim ha dit...

Aproximadament 160.000,€, s'adjudicava l'Alcaldessa per uns terrenys que són zona PEIN, i que la única cosa que s'hi pot seguir fent és cultivar-los,
Ho va provar, i es veu que sense informar al tècnic redactor que eren seus.
Encara sort que medi ambient ha tingut seny!!.
De tota manera ja s'ha ben retratat,
Us imagineu, quàntes bones collites ha de fer, per arribar a la xifra marcada en el pla per a la expropiació ,(160.000€) un terreny de cultiu de secà a "preu d'or" ...

Anònim ha dit...

'La questió és queixar-se'
En comentaris anteriors es demanava que els equipament s'ubiquessin en terrenys de la gent de l'ajuntament. I ara també hi teniu a dir en contra de la ubicació del centre d'interpretació.
Salvem Sant Martí Vell ha perdut el nord. De qui hem de salvar Sant Martí Vell és de gent com vosaltres.
M'agradaria saber quantes firmes aconseguirieu recollir ara. (D'enredar la gent a base de mentides sempre n'heu sabut).

PD: La cursa de bicicletes hem va encantar. Aplaudeixo totes les iniciatives les quals portin vida al poble.

Anònim ha dit...

anterior missatge....informat a canvi de que ? o de quan?
faran el centre d' estudis de les gavarres i jo no he llegit mai el que tu dius en aquest sentit...
està clar que ho veiem diferent ..però fer una carrera de bicis un dia és donar vida al poble?
bé ho dubto
donar vida al poble és fer el plens a la tarda quan tothom pugui venir...utilitzar el centre cívic pel jovent i els avis no per una guarderia.preguntar pel poum abans de decidir....etc......i deixar-se d' interessos personals....

et pot la rancúnia,,,,segurament també deus ser família perque et retraus a històries passades que molts no coneixem
aquí escribim molta gent diferent i jo personalment no he enganyat a ningú i si ara vinguèssinels de la plataforma a que firme ara SÏ signaria.......I JO com tu sóc dels que els va votar....ara NO els votaria pas

Anònim ha dit...

Si no hi ha res de rar en tot el que està fent l' ajuntament...per què no fan una reunió oberta al poble i ho expliquen...la necessitat del centre d' estudi de les Gavarres perque ho fan aquí ...si el propietari cobrarà o no i quan.....quin projecte ..tenen qui ho mantindrà cóm serà....etc...........
Del BTT el mateix
n res..és tot secret
No costaria gens si no hi ha res extrany....perque resulta que si preguntes a l' ajuntament no saben res ....en la revista tampoc han explicat les esves intencions.....la primera notícia és del Sr. Vila al diari de Girona

Anònim ha dit...

La cursa de bicicletes, la unica cosa que porta al poble,és un enrenou de collons!, que no beneficia a pràcticament cap dels seus habitants!

N'hi ha d'aficionats i competidors en BTT al poble, uf! un fotiment!

Tot això, no són més que els aires de grandesa de ja sabem quí.
El mateix que va prometre coses molt més senzilles als nostres joves i nens i que ara s'ha passat pel folre.
Perquè les activitats que poden ajudar a fer poble de debó. Són
poc productives pel negoci i la promoció política pot ser ??

ex votant d'esquerra ha dit...

Si, potser en alguna ocasió, s'havia dit "que sel's fotin a casa seva " els equipaments!.

Però que les actuacions siguin clares i transparents, que ara que hi són, no pretenguin:
"que les pedres sel's hi tornin pans" pel sol fet d'èsser a l'Ajuntament, Com a grans propietaris que són , potser si són ells:
Els que VOLEN GRANS CANVIS, que comencin fent el gest! , llavors, ja els hi posaran una placa amb el seu nom, agraïnt la donació ... .

Per quin conveni cedirà la família del tinent d'alcalde els terrenys d'aquest centre d'interpretació?

Per un conveni, que s'exposarà amb mitges veritats sobre la taula, per sortir airosos i acabar fent una vegada més el que els hi surt dels pebrots! sense que ningú només que ells hi mostri interés??

QUE ALGÚ ATURI AQUEST POUM O SI MÉS NO, QUE EN REDUEIXI LES ACTUACIONS!, POTSER NOMÉS AIXÍ, ELS INTERESSOS TAMBÉ HAURAN DESAPAREGUT!!

Anònim ha dit...

El regidor Vilà, ens ven el centre d'interpretació, com una ganga, que només costarà un 10% al poble.

Però no diu:
Que el cost total és 480.000€
que no sabem en quines partides es reparteix.
Que la inversió primer l'ha de pagar l'AJUNTAMENT amb quins diners? i llavors, ja veurem si arriben els diners del FEDER, donada la meticulositat dels "comisaris" europeus en aquests assumptes ... .
I si el "pastel" queda tot pel municipi com s'explicarà ... .

Quan un equipament o el que sigui, és estrictament necessari, i beneficiós pel conjunt del poble, cal còrrer riscos i exposar-se per aconseguir-ho.
Però en aquest cas,
novament, com en tot el POUM hi ha molts punts poc clars que no deixen justificada l'actuació que es pretén dur a terme.

Anònim ha dit...

En aquest poble, l'especialista en enredar a la gent a base de mentides té un nom "Robert Vilà del RESTAURANT"

Anònim ha dit...

El comentari que comença
"La questió és queixar-se"
demostra una confusió completa a la que s'afegeix la manca d'arguments.
- Cap persona que s'oposa al POUM ha mencionat que els equipaments havien de col·locar-se en els terrenys dels familiars dels membres de l'equip de govern de l'Ajuntament.
- La plataforma Salvem Sant Martí Vell no ha perdut el nord. Les opinions del blog són lliures.
- La plataforma Salvem... no vol salvar cap persona en contra d'altres, vol salvar el poble per no desfigurar-lo.
- La plataforma no diu mentides. Es basa en fets: els documents del POUM, els tràmits municipals, el cadastre, la informació de l'Ajuntament.
- La plataforma és un moviment crític, que també critica la manca de transparència d'aquest equip municipal. Per exemple, és impossible saber en base a quin projecte s'ha concedit la subvenció del FEDER. És impossible esbrinar si el Centre d'Interpretació del Paisatge és també un centre de BTT, és impossible desllorigar la confussió entre centre cívic i llar d'infants, és impossible tenir resposta a la situació normativa i legal de l'escola Waldorf.

Com que l'autor de l'escrit és solidari amb l'ajuntament, li demano que convenci als regidors perqué expliquin bé les coses, sense por, que siguin oberts i no estiguin a la defensiva. Altrament
sembla que no tinguin la consciència tranquil·la, o que el càrrec els va gran.

També estic d'acord que l'organització de la copa BTT va estar molt bé i que cal aplaudir les bones iniciatives.



No hem de barrejar les coses. Ens hem de queixar i enfadar justificadament (i educadament, és clar). Les coses que es fan bé i activen a la gent cal recolsqar-les, sempre que no morim d'èxit.

Anònim ha dit...

Estic quasi totalment d' acord amb l' últim missatge..però el problema de les coses que es fan des de l' ajuntament.....no són les coses en sí....algunes prou greus e irresponsables..........el PROBLEMA són les raons per les quals es fan les coses..........inclós el tema de les bicis super fantàstic organitzat...........el PROBLEMA són les raons i les MANS INTERESSADES que mouen els fils pels seus interessos..............

Anònim ha dit...

Suposant, que l'Ajuntament, només es faci càrreg d'un 10% del centre de Interpretació, tampoc és cap ganga!!
Penseu, que la inversió anual prevista, provinent de les arques municipals en el POUM plantejat, és tant sols de 30.000€.
I en aquesta inversió, en cap cas es contempla, ni el manteniment de nous equipaments, ni la inversió que s'ha de fer a la xarxa de proveïment d'aigua i clavagueram , ni el manteniment dels vials, nous i existents , ni el % municipal per als nous equipaments.Ni res ... .Mireu si anem bé, doncs per fer-nos càrrec, en el millor dels casos, de 48.000€, per una actuació totalment innecessària !! . Repeteixo, en el millor dels casos!!

Anònim ha dit...

..." per a èsser respectat malgrat dir el que pensis"
... " Per una lliure, clara i transparent informació"
... Per a defensar els drets de tots els ciutadans i en cap cas vulnerar-los ... " etc, etc Paraules , paraules , mentides i mentides...
El vostre programa electoral, una farsa!!. Un programa d'esquerra perquè era el què tocava!! i altres llistes estaven ocupades!!, no perquè , creguessíeu en aquests ideals. Els fets ho demostren.
I si us plau, no barregeu, el no estar d'acord amb el POUM, amb altres qüestions, doncs, ara, ja podem afirmar, que etiqueteu als vilatans, segons si estàn d'acord amb el VOSTRE formós POUM o no!!.I d'això en depèn el tracte que sel's hi dóna.

l'Alcalde que encapçalava l'anterior govern, va acabar tenint per molts, el motiu
d'un militar i dictador Espanyol,per la seva total arbitrarietat .

Però és que ara, quan anem a la casa de la vila , potser haurem de dir, que demanen audiència a "El PALACIO del PARDO"

Ja ho veieu, els anys passen i a Sant Martí vell, res canvia!!

Només el seny i sobretot la H U M I L T A T , ho poden arreglar??
Ah! i també uns quants "cervells desperts" amb una mica més de visió ?

... " De que serveixen les lleis, si el que manca és la cultura ..."

Cultura no vol dir necessàriament, haver cursat, carrera universitària. ... . Entendre, la cultura del que ens envolta, és potser més senzill ... . Que voler que tot ens surti rodó aprofitant determinades lleis ... .

esquerra ? o dreta pura i dura? ha dit...

Avui, fa dues setmanes,que en ple extraordinari, es va aprovar l'avançprojecte del Centre d'Interpretació (abans dit punt de BTT) ... . I en un futur no sabem com ...ni què ... .
Aquest matí, encara no era possible, la consulta del mateix, a les oficines municipals,.... . PER QUÈ?....
Mentrestant, segueixen les prospeccions geotècniques, en el teòric punt de ubicació .... ... .

Anònim ha dit...

La xifra de 480.000 €, s'ajusta al projecte.? donades les seves suposades dimensions?
Voleu dir, que en aqusta xifra, no hi va inclòs quelcom més?. Com deia fa uns dies un company:Potser volen: "Que les pedres sel's tornin pans" ? ... .

Anònim ha dit...

Aconsello a tothom que demani per veura el projecte bàsic del centre d'interpretació. També es aconsellable veura els documents adjunts on es demana els ajuts per el FEDER. Falten documentts i la Unió Europea no hi entén de partidismes, si la documentació no es correcta no dona la subvenció, però primer paga L'ajuntament i aquesta obra s'ha de fer el 2010.

Anònim ha dit...

Aixô si i haurà un rocódrom!!!!!
ES LO QUE NECESITA SANT MARTÍ VELL. TOTS ENS MORIM DE GANES PER PROBAR-LO!!!! JA JA JA JA!!!!

Anònim ha dit...

Un centre d' interpretació de les Gavarres qui ho mantindrà, hi treballarà algú?no serà un centre btt dissimulat? seria delicte rebre la subvenció per una centre d' interpretació i que acabés sent el centre btt de l' amo del poble?

Anònim ha dit...

Alcaldessa i nebot després del fracàs del centre cívic-guarderia com teniu valor de proposar res més i encara amb més desvergonya la dèria del nebot btt ?
qui netejerà les dutxes alcaldessa?
qui mantindrà tot això innecessari?
quin Ajuntament amb somnis de grandesa tenim?
aquest centre no està a la Bisbal ni a Celrà ni a cap altre poble gran i a Sant Martí que no tenim ni Ajuntament de propietat ens complicarem la vida perque a l'amo del poble és un fatxenda i li agrada figurar i a la seva tieta li fa ilusió els actes socials i tenir content al seu germà