divendres

Els mitjans es fan ressò del ple ordinari d'ahir dijous, 17 de desembre

Notícia extreta del diari El Punt
El govern de Sant Martí Vell no començarà de nou el POUM
Estudiarà rebaixar encara més el creixement previst


El ple ordinari d'ahir al vespre de Sant Martí Vell va tornar a tenir el POUM com a protagonista principal. L'equip de govern va rebutjar replantejar completament el nou pla general i redactar-lo partint de zero, com proposaven alguns veïns, però va afirmar que estudiarà rebaixar encara més l'edificabilitat prevista, que ara han situat en uns 90 habitatges.

El primer projecte que es va presentar preveia doblar la població i arribar als 400 habitants, però ara mateix el creixement s'ha situat en 90 habitatges. Tot i això, tant l'alcaldessa, Maria Àngels Vilà, com el regidor d'Urbanisme, Robert Vilà, van insistir a dir que buscaran acords amb tots els propietaris afectats i que estudiaran rebaixar més el sòl urbanitzable, el principal motiu de discussió al poble. De fet, una part de la quinzena de veïns presents al ple van demanar a l'equip de govern que retirés el projecte de POUM actual, i que s'optés per començar de zero. El regidor, però, ho va descartar per la despesa econòmica que suposaria. Ara el document ha acabat la fase d'al·legacions, en què se n'han presentat 61, una de les quals signada per gairebé 100 persones del poble contra el projecte.
L'altre punt de discussió va ser el projecte per fer un centre d'interpretació de les Gavarres, que va acompanyar d'altres serveis com ara un rocòdrom. Alguns dels veïns no van estar d'acord en la ubicació del projecte, en el mateix nucli de Sant Martí Vell, i van apostar per traslladar-lo a altres zones.

(El Punt, 18 de desembre de 2009)

8 comentaris:

realisme ha dit...

El ple: Pura demagògia i fals posat conciliador , per intentar posar el tema a la seva parcela i no tornar-se posar en evidència davant els mitjans. Doncs poques hores abans l'Alcaldessa, havia estat entrevistada per a Televisió de Catalunya . Ara més que mai, cal estar a l'aguait, perquè estem entrant en una fase de reafirmació de les intencions inicials per part dels membres d'aquest consistori, envers el POUM i altres actuacions que destruiran per sempre aquest paratge únic que és Sant Martí vell. Cal aturar-los com sigui?. Els veïns ho hauran de decidir .

Anònim ha dit...

Jo en vaig treura una conclusió del Ple:

Ells han guanyat les eleccions i ells poden fer el que vulguin amb el poble sense tenir en compte el que pensen els que hi viuen.

un veí molt preocupat ha dit...

Alarma !!

El nou edifici tindrà 380 m2. El Centre d'Interpretació del Paisatge només ocuparà 80 m2.

La resta és un soterrani on es camufla un centre de BTT (bicicletes).

Cal denunciar-ho! Si es descobreix al final, i els fons europeus no donen la subvenció, l'Ajuntament tindrà un deute de 240.000 euros.
Serà una herència molt pesada per al proper consitori.

Anònim ha dit...

Ui, Ui, Ui ... . Un deute de 240.000 , per intentar una actuació que no suposa cap benefici pels veïns ... . Que algú ens ajudi!

desde la barrera ha dit...

La única cosa que ens va quedar clara després del ple, és que aquella nit per sopar, l'alcaldessa i la seva família, vàren menjar peix amb patates.

La resta, una incògnita.


No es va parlar dels punts més calents del POUM,?
Referint-nos, als que porten l'etiqueta, Vilà Sastre i també Martínez:

l'hotel, els habitatges en zona, molt probablement considerada propietat de l'Aca.
l'Habitatge al vell mig del perfil del nucli àntic.
Els canvis d'aquestes propietats envers l'anterior POUM.
l'Augment d'edificabilitat ,concedit ara a aquestes famílies.
El creixement insòlit previst en sòl no urbanitzable, de fins a 7? habitatges.
El que amaga, el fet d'allargar la zona urbanitzable, fins a la riera del camí del CAVA, aquí entra en escena una altra part de la família Vilà Sastre, que tampoc, ha volgut desaprofitar el lligam al consistori, tot i, segons diuen fa anys que són fora del poble.

I el pitjor de tot:

Darrera d'algunes d'aquestes qüestions, hi poden haver promotros i/o capitalistes foranis, sense escrupols, que una vegada els seus "subdits" els hi entreguin els terrenys a urbanitzar en safata:

Que "Déu us agafi confesats"

O us penseu que alguns membres del consistori o familiars d'aquests, coneguts a la comarca pel "mercadeig " de propietats, duran a terme per a usos propis o familiars el que s'han estat esperant durant tant temps?

I l'hotel?, Qui en serà el capitalista?, o en el pitjor dels casos, quina cadena hotelera, d'aquestes que han sortit com bolets recentment, que mostren amb diferents establiments un fals turisme rural, que res té a veure amb el veritable turisme rural amb el qual la Generalitat va intentar promoure l'economia dels petits pobles?
Què passa que per aquests tipus d'establiments, fan falta els "serveis" que estan intentant imposar?, Com per exemple el centre de BTT?, o el carril bici, que va desde la suposada zona hotelera fins al poble.

És potser, que si la zona no disposa de tota una sèrie "d'atraccions" destinades a la clientela selecta,l'establiment no te raó de ser.

Veïns, caldrà que us poseu les piles. ... .

un santmartinenc afamat de bones idees ha dit...

Peix amb patates per als Vilà Sastre.

Per a la resta del poble un desgavell i raspes de sardines

Anònim ha dit...

Una evidència:

La pàgina web del vostre ajuntament, no toca pilota , comparada amb aquest blog ... .

Felicitats a tos els responsables.!! .

un santmartinenc Molt indignat ha dit...

Corren veus:

Si si, corren veus que diuen que ja tenen a l'ajuntament, el "nou" projecte amb les modificacions que han cregut oportunes, una vegada llegides les al.legacions.

Quina por!
Que ens voldran vendre ara?

Parlaran de com estaven afectades les seves propietats al poum 2006
i com les han deixat ben posades ara?, En base a què?

Parlaran de la nova "urbanització" insòlita urbanització en sòl rustic?
....

A casa meva tot això te un nom, i aquest nom, encara que sovint es sol relacionar amb poblacions més grans, com per exemple Marbella, o Sta. Coloma de Gramenet, a voltes, també es pot aplicar a poblacions com la nostra.
En fi ... , ells sabran que els convé més.
I els suposats "pagaments d'antics deutes" per a diferents afers, que s'han reflexat en aquest projecte inicial, són també una actuació, que s'ajusta a la llei?, la llei amb que tantes vegades, s'emplena la boca el sr tinent d'alcalde?

Ara entemem el perquè de moltes coses i la mesquinesa de les vostres paraules i els vostres actes, que us vàren portar a guanyar unes eleccions que s'ha demostrat, no mereixiu.

D'esquerra? No ho heu sigut mai.

Era el que tocava per aconseguir els vostres objectius, i ho vàreu aprofitar . MENTIDERS!

Nosaltres , seguirem endavant, que vol dir ... . Arribar on sigui, per aturar la gent com vosaltres, que només vetlla pel seu ego .

Visca els governs d'esquerra

( Els de debó)