divendres

Unió de Pagesos se suma a les al·legacions contra el POUM






Notícia extreta del dirai El Punt
Unió de Pagesos presenta al·legacions als plans generals per restringir l'activitat agrària

El sindicat agrari Unió de Pagesos ha presentat al·legacions als plans generals dels municipis de Sant Martí Vell i Maià de Montcal en considerar que restringeixen l'activitat agrària. Pel que fa al pla de Maià, critica, entre altres coses, que s'estableixi un ús en el sòl no urbanitzable només per a la ramaderia extensiva, quan diu que la llei permet qualsevol tipus de ramaderia. En el cas de Sant Martí Vell, Unió de Pagesos diu que s'atempta contra l'activitat agrària fins al punt que deixa fora d'ordenació totes les granges del poble i prohibeix que s'implantin noves activitats pecuàries. L'alcaldessa de Sant Martí, M. Àngels Vilà (ERC), sosté que el pla és totalment transparent i que s'escolta a tothom.
(El Punt, 13 de novembre de 2009)
Notícia extreta del Diari de Girona
Al·legacions a dos POUM gironins
UP va anunciar ahir que ha presentat al·legacions als Plans d'Ordenació Urbanística Municipals (POUM) de Sant Martí Vell, al Gironès, i de Maià de Montcal, a la Garrotxa, "perquè restringeixen l'activitat agrària". El sindicat va assegurar que, d'aquests dos, el "més restrictiu" és el de Sant Martí Vell perquè "modifica els usos del sòl urbanitzable i imposa com a predominants els de les activitats de lleure i turístiques", alhora que "deixa totes les granges del municipi en situació de fora d'ordenació i prohibeix la implantació de noves activitats pecuàries". Des de Sant Martí Vell, l'advocat del consistori, Joaquim Oliva, va negar que s'estigui deixant fora d'ordenació cap granja, i va assegurar que el que fa l'Ajuntament és un control mediambiental que estableix que, en certes zones properes als habitatges, no s'hi podran ubicar granges. girona r.r.b.
(Diari de Girona, 13 de novembre de 2009)

4 comentaris:

Anònim ha dit...

FELICITATS UNIÓ DE PAGESOS
dóna gust veure que hi ha entitats que defensen el què és just sense tenir interessos particulars.....i defensen el bé comú.......al contrari de l'equip de govern que només busca el bé particular.......

ATUREM AQUEST POUM

ALCALDESA DIMISSIÓ
TINENT D´'ALCALDE DIMISSIÓ

Anònim ha dit...

"el poum parteix de la constatació d'una saturació? del sòl no urbanitzable per a les activitats pecuàries, les quals diu presentem una incidència ambiental negativa, tant pel seu efecte contaminant sobre els sòls i les aigües com per l'impacte paisatgístic. Es passa vers un model d'utilització del sòl no urbanitzable, destinat al seu valor paisatgístic i tenint com a usos predominants els propis de les activitats de lleure i turístiques. ... Totes les edificacions que no compleixin amb les determinacions, de fora de les visuals del nucli urbà, es deixen fora d'ordenació"
1- Quan els pagesos, ramaders agricultors i tota la resta de persones que S'ESTIMEN la terra , hàgin ja estat ben aniquilats per les postures de molts que ni se l'estimen ni la coneixen , llavors, quan arribin aquests que diuen volen encaminar-la al Turisme i al Lleure, hi haurà d'haver un encarregat de l'Ajuntament, que reparteixi a cadascun d'ells aixades o tràmecs, estassa-verders i forques perquè, (si és que encara hi ha algú que sap que són i perquè serveixen aquestes eines) mentre fan el turista i disfruten del seu temps de lleure, vagin estassant, netejant vores i conreant els camps, perquè d'altra manera qui la farà aquesta feina sino?
El tinent d'Alcalde, haurà d'ampliar la zona hotelera, per donar cabuda a una zona on guardar aquestes eines, que haurà d'anar repartint als seus clients abans de sortir amb la BTT.
2-Contaminació d'aigües i de sòls

I doblar el nombre de persones en un poble com el nostre, no en crea de contaminació. Si ara per ara ja es suposa hi ha greus fuites en la precària xarxa de clavagueram i els caps de setmana , la brossa vessa dels contenidors després que els turistes que han vingut pel lleure, vinguin a dinar al restaurant del poble?
3- Els edificis de les actuals granges, en desús o no, els fan mal d'ulls, són millors les noves edificacions previstes en aquest pla? Deixem que ho dubti, si ens remetem a la recent edificació del local "social" del poble, què té més fesomia de presó, que no pas d'altra cosa ... .
Les bèsties contaminen i s'ha de regular aquest sector, però no aniquilar-lo.
Però i les necessitats cada vegada més refinades que es creen els humans no en provoquen de problemes i contaminació?

Per cert, aquest Sr. Oliva que respon a Unió de Pagesos, no és el que va "remenar cireres" amb el tema del Xalet Tarrús de Girona ?

Votant d'ERC ha dit...

Senyors dirigents d'Esquerra Republicana de Catalunya, pel que més vulgueu, afanyeu-vos a desmentir aquesta gent que ostenten indecentment les vostres sigles a Sant Martí Vell, abans que us esclati a les vostres mans.

Anònim ha dit...

En quin món viviu, per què vos entesteu a negar la realitat que us envolta?!!!!!!!!!!!

No és suficient una quantitat de firmes equivalents a més de la meitat dels censats en el poble?, sense comptar als absents en el període de recollida de firmes i que haguessin firmat, sense comptar als temorosos de represàlies, sense comptar als que per interessos diversos no poden estampar una firma en contra d’aquest consistori,....

No és suficient tots els comentaris, publicacions,... de diferent índole política i social, en contra d’aquest POUM ?

No vos és suficient constatar que aquest poble no és tant ignorant com us pensàveu ? que aquest poble ha sabut llegir e identificar els motius i conseqüències que comportaria l’aprovació d’aquest POUM. Que més que veure-us el llautó, se us ha vist la merda que teniu a les vostres entranyes.

Potser, vist l’assessorament EXTERN que heu buscat per redactar el POUM, no teniu suficient capacitat per entendre que aquest POUM no pot tirar endavant, que coixeja per tot arreu, que el mal que provocaria al territori seria imperdonable, que potser hauríeu de donar més d’una explicació a la justícia sobre quins interessos us han portat a aquest redactat, ...........

Aquest poble és petit i tots ens coneixem, la vostra dignitat ha quedat summament qüestionada, per uns interessos (“familiars”) que no tiraran endavant. Com podeu mirar a la cara dels vostres veïns, després del que proposeu ?

Feu-nos un favor a tots, deixeu JA!!!! aquest consistori en mans d’un gestor que administri l’ajuntament fins a noves eleccions, potser d’aquesta manera la gent quan us passem pel costat no sentirà indignació,... si no senzillament llàstima d’uns personatges que no se’n van en sortir en els seus propòsits d’enriquiment a costa d’aquestes contrades.