divendres

SANT MARTÍ VELL I MÉS, article de Martí Saballs al Diari de Girona

Extret del Diari de Girona
MARTÍ SABALLS
Un dels recorreguts que faig quan ens ve a visitar a casa alguna persona de fora és el següent: a l'altura de Bordils agafo el trencant que va cap a Sant Martí Vell. És la nostra primera parada. Recordo que als Estats Units, quan explicàvem que Elsa Peretti, la disenyadora de les joies de Tiffany, tenia casa en un poblet de nom "Saint Martin the Old", es quedaven parats. Tots es pensen que els americans famosos tenen residència a la Provença i a la Toscana. Fins i tot ensenyàvem fotos perquè es quedessin una mica bocabadats. Ara resulta que un dels propers despropòsits urbanístics que es volen portar a terme al nostre territori és la destrucció del meravellós paisatge que envolta Sant Martí. Els responsables en són els mateixos que confonen progrés i desenvolupament amb totxo i mal gust. Els mateixos a qui els agradaria, segur, fer túnels per sota de les Gavarres i autovies pel litoral, si poguessin.La següent parada en el recorregut és Madremanya, la tercera és Monells, on esmorzem a la plaça. Des de Monells hi ha dues opcions: una, anar per una carretereta que porta cap a Cruïlles. S'ha d'aprofitar aquest camí abans que algun dia sigui destrossat per la variant de la Bisbal. La segona opció és anar cap al meu estimat Corçà per passejar pel seu impecable nucli antic (llàstima només de la merda dels gossos que no recullen els seus propietaris). Si els nostres visitants en volen més, queda l'última possibilitat: recular fins a la Pera i Púbol, per anar a veure el Castell de la Gala.No sé si salvarem Sant Martí i els paratges que uneixen Monells amb Cruïlles i Corçà. Potser serà qüestió de començar a estudiar nous recorreguts, preparant-nos per al pitjor.

(Diari de Girona, 13 de novembre de 2009)

8 comentaris:

Anònim ha dit...

LA DESTRUCCIÖ DE SANT MARTÍ VELL
UN ASSUMPTE DE FAMÍLIA

Qui són el que es volen carregar el poble?
què escolten a tothom però no hi fan cas?
què han rebut alegacions de més del 50 % del poble?
què han provocat un manifest de famosos i de més de 300 persones?

L' alcaldessa(germana de l' amo del restaurant) i el seu nebot (fill de l' amo del restaurant i futur amo de la futura zona hotelera)
És a dir la veritat és què tot el merder no és més que l´interés de part d'una família....que a més a més de sortir BENEFICIATS perjudiquen a l' altra partde la família amb la que estan enfadats.......

FAMILIA RESTAURANT DIMISSIÓ

Anònim ha dit...

Caldrà tenir influència en els serveis de la Generalitat, Medi Ambient i Urbanisme, doncs son els que poden frenar.

De tota manera no ens podem fiar dels responsables de l'administració doncs reben recomanacions polítiques i es fan favors entre ells.

Com més soroll millor per aturar el POUM

Anònim ha dit...

I entre els assumptes de família, no us oblideu del "bigotes", que fa temps que la seva principal ocupació és el "mercadeig" de propietats I, segons diuen el que va montar la "formosa " candidatura que va arribar al govern ara fa quasi dos anys i mig.
Sabeu d'algún veí de la zona de Can Terres que desitgi que el veïnat creixi fins a 13 habitatges, En SÒL NO URBANITZABLE. PER QUI S'HA FET LA FESTA DEL PEU?

Anònim ha dit...

Tots els que protestem contra aquest POUM,ho hem de fer desde l'educació i el respecte per el contrari.Per això demano que no s'insulti a cap persona ja que ningú voldría que el contrari ens insultes a nosaltres. La democràcia serveix per discrepar i protestar però no per descalificar.

Anònim ha dit...

D'acord, però desqualificar´, precisament és el que fa temps fan desde l'ajuntament d'aquest poble, pensant-se , que els veïns són uns ignorants que poden fer ballar al so que ells i els que els envolten volen i desitgen.

Insultar és també la manera com desde el consistori es parla dels que intentem defensar el poble d'aquest POUM,

Insultar també és que la sra. Alcaldessa digui que "s'ha escoltat a tohom" quan tots o molts sabem, que quan ella té un objectiu, escolta per escoltar... , però mai amb la intenció de rectificar.
I l'insult més gran és fer-nos creu-re als votants d'esquerra que el seu programa es compliria, havent vist, ara més que mai que no era més que un pur tràmit, per arribar al poder !!.

Anònim ha dit...

O i tant ! un insult, és també la desigualtat pel que fa a la informació que hi ha hagut en el procés de redacció d'aquest POUM 2009, mentre que els membres que formen l'actual consistori, i suposadament, les seves famílies han tingut a l'abast de la mà la informació de tot el procés, poguent maniobrar i retocar ... . La resta que som veïns del poble igual que ells, hem tingut només el neguit d'esperar per on sortirien els trets, tot i que en moltes ocasions, molts, ens havíem interessat , inclús en plens municipals, per l'estat del pla urbanístic. SECRET DE SUMARI per a molts doncs!, mentre que d'altres veïns en teoria iguals que nosaltres el confeccionaven a mida d'ells i el seu entorn ? AIXò Si DEU SER RESPECTE NO? .I llavors, feien acte de presència a les reunions "totalment desinformatives" que culminaven els actes del teatre organitzat.

Anònim ha dit...

Que insultint i desqualifiquin ells, nosaltres no. No els hi donem arguments per desviar l'atenció del debat.

Anònim ha dit...

aquets fenomenos del ajuntament que diuen que volen lo millor per el poble lo millor es que dimitiu es lo millor per el poble que dieu que estimeu tant.