dilluns

Una valoració de l'arquitecte Ignasi Veciana sobre la nova proposta de POUM.


TEXT REFÓS POUM SANT MARTÍ VELL
Pendent aprovació definitiva Comissió d’Urbanisme de Girona

INFORME RESUM

1.Sòl no urbanitzable
S’ha suprimit el sector Can Terrers. Es regula segons el catàleg de masies.
El centre hípic CAVA es manté en un sector de pla especial, així com el Santuari dels Àngels.

2.Sòl urbanitzable delimitat
Queda limitat al creixement del Nucli. S’ha reduït de 20.000 m2 a 12.876 m2. 15 cases aïllades o adossades en una línia paral·lela a la carretera, de les quals 6 han de ser de protecció oficial. Es plantegen cases entre 110 i 140 m2.

3.Sòl urbà Barri de l’Estació
Es redueix molt el creixement. Hi ha dos sectors.
Al costat de Bordils una àrea de creixement amb 14 cases (sembla que dos ja existeixen).
Al costat de SMV 6 cases.

4.Sòl urbà Vilosa
S’adapta, en general, allò pactat amb els veïns. 4 noves cases.

5.Sòl urbà Nucli
PA1. L’hotel es redueix de 1.000 m2 a 793 m2 i permet incloure vivenda.
2 noves cases a la Riera de Boscals (una correspon a la construcció recent, l’altra ha de ser de protecció oficial).
1 casa nova a la corba de la pujada al mercadal. Es modifica l’anterior posició prop del nucli antic darrera l’Ajuntament.
PA2. Es manté com abans amb 2 cases noves.
PA3. Es poden fer 4 cases en la situació aproximada de l’actual granja darrera del restaurant (una casa haurà de ser de protecció oficial).
Amb les 15 cases previstes en sòl urbanitzable en sumen 21, la qual cosa significa que només s’han suprimit 2.
PA4. Es pot construir 1 casa més situada on hi ha actualment una edificació. Haurà de reservar una petita zona verda tocant al camí.
Es suprimeix la resta de polígons previstos inicialment.

6.Equipaments
L’equipament del cobert del camí dels Àngels s’ha disminuït i serà d’expropiació.
L’aparcament darrera del restaurant està en sòl no urbanitzable i serà d’expropiació.

7.Viari
Es suprimeix el vial sota la casa del Puig.
El vial by-pass darrera del restaurant queda limitat a l’accés als nous habitatges. Un tram (darrera del restaurant) serà per a vianants degut al desnivell.

8.Errors en el document
PA1. A la fitxa de la normativa la protecció paisatgística té clau 6 i hauria de ser clau 5. La fitxa computa per a aquets zona 1.996 m2 mentre que en el plànol es grafia 1.479 m2. Hi ha una diferència de 517 m2 que no està aclarida.
PA2. No estableix cessió del 10% com a tots els polígons en sòl urbà del nucli.
PA4. El plànol grafia habitatge de protecció mentre que la fitxa no el menciona.
L'equipament per expropiació E2, segons en els plànols, està escrit E3 a l'estudi econòmic i adjudicat a “Suc” quan hauria de ser “SNU”.
A l'estudi econòmic el càlcul del 10% d'aprofitament del polígon PA-2 no té en compte el sostre de l'habitatge de protecció i de l’ús hoteler.

Conclusió:
A. El creixement total s’ha reduït en un 60% d’allò inicialment previst, en part degut a una disminució dràstica al Barri de l’Estació..
B. S’han aconseguit la major part del objectius plantejats per la plataforma Salvem Sant Martí Vell.
C. Tanmateix no s’ha aconseguit una supressió del sòl urbanitzable, ni una reducció substancial del nombre de cases noves en la zona de creixement en la recta de la carretera.

Les noves cases projectades seran de mig stànding, amb parcel·les de 475 m2 i amb una mitjana de 128 m2 construïts per casa. La forma lineal de l’ordenació no permetrà una agrupació amb aspecte tradicional i repetirà el model banal, ja conegut, de casetes alineades a la carretera. Es previsible que la gestió futura sigui la d’urbanització, parcel·lació i venda, sense cap control sobre l’arquitectura del conjunt.

Sant Martí Vell, 9 de febrer de 2011
IGNASI VECIANA, arquitecte

56 comentaris:

Anònim ha dit...

Tot i algunes millores aconseguides, segueixo pensat que és un disbarat completament innecessari la construcció de 21 cases tan a prop del nucli, i que aquest fet pot canviar d' una manera determinant el poble de sant Martí Vell, empitjorant en tots els sentits la qualitat de vida actual.
És per això que segueixo dient NO A AQUEST POUM
Ramon Rocher

Anònim ha dit...

En resum un POUM fet a mida per la família Vila Sastre on surten beneficiats de manera ben clara,,es per això que van entrar a l' Ajuntament....
Quina vergonya

ignasi veciana ha dit...

En Ramón Rocher té tota la raó. El nou creixement de 12 cases canviarà molt l'ambient de Sant Martí Vell i, per les experiències en d'altres pobles de l'enton, el resultat serà urbanística i arquitectònicament deplorable.
He de dir, amb coneixement de causa, que en aquest tema hem tingut totalment en contra la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat, que ha insistit d'una manera beligerant en crear un sector de nou creixement. I els tècnics responsables no han canviat amb el nou Govern.

Anònim ha dit...

Bé, doncs haurem de passar full, i vigilar molt bé que no es cometin iregularitats en el desenvolupament d'aquest POUM, estar al corrent dels projectes i sobretot de les obligacions i compensacions lligades al nou planejament, sobretot les que afecten directament als membres de l'ajuntament ... Que es suposa continuaran manant ..., per què si no, han procurat passar dels 250 habitants i haver de votar en llistes tancades? - És que la sra. Alcaldessa, havia potser "vist les orelles al llop" ? Caldrà també una oposició llesta, forta i decidida, que no en deixi passar ni mitja. Per això, calen FETS i no paraules ... .

Anònim ha dit...

Han inflat el cens (amb família i gent que no viu al poble) perque amb llistes obertes potser guanyava la Sílvia Martínez o l' oposició.Perque la família Vila Sastre ha quedat marcada pel poble com uns interessats que només tenen en compte els seus interessos personals i familiars

Anònim ha dit...

Estic completament d'acord, la sra. Alcaldessa, com dirien en castellà, "es muy suya", i no ha volgut, veure com , algú a qui ella sempre mirarà desde un esgraó més amunt, li passava la ma per la cara en nombre de vots ... .

Anònim ha dit...

L'alcaldessa no pagarà el 10% de cessió dels seus terrenys recalificats tal com hi ha en els altres polígons. Si encara us creieu aquesta gent es que teniu un tap als ulls

Anònim ha dit...

Doncs si es això el que pensa fer, s'haurà de denunciar on calgui, d'altra manera, no pararan de prendre el pèl a tothom cada vegada que els hi doni la gana. Fets i no paraules.La oposició tindrà molta feina!

Anònim ha dit...

S'ha d'enviar a ells a l'oposició i controlar d'aprop l'equip de govern que surti.

Anònim ha dit...

Tens raó Ramon si es fa el POUM que vol aquest Ajuntament ja ens podem oblidar del poble de pessebre que és ara. I potser ja ningú voldrà ni venir a dinar ni menys dormir en el nou hotel o en la casa rural que hi ha ara, perque si el poble del futur ha de seguir el gust de l' alcaldesa i del nebot anem arreglats.Només cal veure quines són les cases que desentonen amb el poble.
CAL PRESERVAR UN POBLE COM SANT MARTÏ VELL

Anònim ha dit...

És el POUM del restaurant el parking al costat del restaurant el parc al davant del restaurant la legalització de la casa ilegal de l' amo del restaurant l' hotel de l'amo de restaurant, les cases a construir al terreny del tio Quina casualitat que l'amo del restaurant és regidor i nebot de l' alcaldesa.Quina Pudor

Anònim ha dit...

Crec que s'està gestat una llista electoral força coherent. A veura si fotem fora aquesta gent i els que entrin no crec que ho puguin fer pitjor.

Anònim ha dit...

Pero je podeu donar per segur que la familia vila sastre no voldrà deixar de cap manera el chollo i amb les mentides que son capaços de dir segur que convencen a alguns mal informats per presentar-se amb la FAMILIA

Anònim ha dit...

Gràcies Ignasi per la informació esperem que l' ajuntament canvii l' equivocació que fa que l' alcaldesa es beneficii del seu càrrec per estalviar-se diners.Ha de ser un error

Anònim ha dit...

oeoeoeoe!
Eleccions a la vista, no deixeu que guanyin els interessos pel planejament, que són molts.... .
Però tampoc ens podem deixar engalipar per allò que ja coneixiem ... . 50 i 50 seria un bon resultat!.
A no ser que hi hagi altres valents que surtin "al ruedo" amb una tercera opció ... . Ui, ui ui, com sempre tot segueix igual: Pocs i més mal avinguts que mai!

Anònim ha dit...

Si hi ha alguna persona que vol fer un pas endavant per ser l'alternativa d'aquest ajuntament, que ho digui i jo seré el primer de fer un pas enrera per no presentar-me. Se el que molta gent pensa de mi i crec que s'equivoca. No tinc cap deria per ser l'alcalde però si ho soc ho seré amb totes les conseqüencies.

Pere Pons

Anònim ha dit...

Apa! regidor d'urbanisme, prèn exemple ... . Però l'ambició a tu et fa arrapar fins i tot a "un ferro roent" ja, ja! . Ara que ja quasi bé acaba de ser tot cuit, qualsevol o deixa anar eh?

Anònim ha dit...

El perill està en el futur d' aquest POUM vigilat pels mateixos que tenen tots aquests interessos personals.

Posem els llops a vigilar el ramat

Anònim ha dit...

Jo encara no veig tan clar que aquest POUM tiri endavant.Depén quin fiscal s' ho miri potser va tot a terra.Torres més altes han caigut.

Anònim ha dit...

Més tard o més dora algun membre d' aquest ajuntament acabarà a la pressó sinó és en aquest mandat serà el seguent però els elements d' aquesta calaña no tenen aturador ,la caguen i els enganxen exemples tenim com el millet els de santa coloma i companyia.Temps al temps.Llàstima que el nom de Sant Martí sortirà al telenoticies però els Vila Sastre també

Anònim ha dit...

Juguen amb foc el POUM la casa ilegal les places de treball municipals decidides a dit.Si algú busca una mica trobarà de tot.

Anònim ha dit...

Els amics d' aquest ajuntament, millor dit del regidor d' urbanisme, van caient un a un : van fer plegar al Sr. Sagué...ara fan plegar un dels inaguradors de la guarderia el ex president de la diputació més ben pagat de la historia Enric Vilert.

Vigileu politiquillos qui s' acosta al del restaurant acaba al carrer.
I el gran polític Vilà quan caurà?

Anirà a la pressó per prevaricació?

per la casa ilegal?

per cobrar de tot arreu?

per pràctiques extranyes en els seu negocis?

O potser caurà tothom menys ell?

Anònim ha dit...

I de la càmera de vigilancia, que té posada "l'amo" a casa seva però enfocada a la ctra. de Madremanya que me'n dieu? Sap totes les entrades i sortides del poble? , Li agrada saber com es mouen els que ell es pensa són els seus "subdits"? d'Esquerra diu que és? Quin riure!! .

Anònim ha dit...

Lamo del poble ha saber tot el que fa la gent del poble,si no no seria ell,d'aquesta manera sempre ens pot fer xantatge
Es legal la camara?es denuncible?

Anònim ha dit...

Heu llegit la revista?
Què us ha semblat?

Anònim ha dit...

Propaganda electoral amb els diners del poble. El 80% es pot rebatre amb les actes dels plens.
Encara hi ha algú que dubte de "l'honradesa" d'aquest ajuntament?. Si tots plegats no ens hi posem tornarán a guanyar.

Anònim ha dit...

Ostres tu! Esteu molt apagats ultimament! Potser haurieu de fer algun nou fitxatge. Estaria bé ensenyar informàtica a la gent gran i fins i tot la modesta hi podria dir la seva!! Us ho imagineu!
Que els de Salvame es preparin! Que arribem els de Salvame Sant Marti Vell!
A veure qui la diu més grossa!!

Continueu així! No canvieu mai!!

Anònim ha dit...

Algu sap que ha passat amb el parquing del restaurant?sembla que les cosses començen a torçar-se una mica,si seguim aixi poder iran caiguen de mica en mica,aixó vol dir que la lluita a sevit per alguna cosa,anims i a seguir endavant
Visca Sant Marti Vell lliure

Anònim ha dit...

No us poseu amb la Modesta.

Pere

Anònim ha dit...

Opino, que l'afer del pàrking, potser novament un "gol" que ens vol colar "l'amo" , en no voler deixar rastre , penseu que segons el POUM, aviat pot tenir allà mateix un magnífic pàrking per a ús del seu negoci, pagat totalment amb diner públic, tan pel que fa a l'expropiació com a la urbanització ... , no quedaria gaire bé, el fet de que fins aleshores hi hagués constància de que per allò que potser aviat tindrà de franc, abans pagués lloguer ..., si així fos, l'assessorament que ha provocat aquesta maniobra, també l'ha pagat al poble? Els milers d'€, que consten s'han gastat en assessors, han servit per a assesorar què i qui? Interessos públics? segur?

Anònim ha dit...

Sobre el salvame sant martivell?.Aquest anonim sembla subdit del amo del poble,i si no u es que demani disculpes a la plataforme?.

Anònim ha dit...

Si, com a mínim en té tota la pinta.!! i una expressió que delata ... . Sra. Alcladessa, haurà de vigilar la parentela ! Això no li convé!

Anònim ha dit...

I la revista ?quina vergonya!sembla un curriculum de propaganda!
Això si tot mentides o mitges veritats!aAh i ni una paraula de la guarderia! i quines fotos!!!
Us proposo un joc conteu quants endolls hem pagat al germà del amo i nebot de l'alcaldessa.L' electricista enchufat pel germà i per la tieta ha fet la instalació de la consulta mèdica com si fos un quiròfan del Trueta ....Com paguem els del poble....!!!!

10 enchufes? nooooooo més més
a veure qui els conta..

Això sí poble petit però mandataris amb deliris de grandesa..

Una secretària una administrativa,jardiner,aparcacochei chico para todo,alguacil, jutgessa,tinent d'alcalde amb sou,arquitectes, advocats, asessors ambientals, asessors, polítics...

Anònim ha dit...

Robert:
Alguns estem tranquils perquè aviat arribarà la teva hora.El fiscal i el síndic comencen a tenir molts papers sobre la casa ilegal i altres xanxullos fets des d'aquest ajuntament.I quan els tinguin tots , potser tindrem el cas Villet.

Anònim ha dit...

Ara té nou pàrking privat per a ús del seu negoci? Amb un magnífic focus que hi dóna llum de nit i de dia, a vegades encès gran part del dia, on està conectat? , Ara podem entendre el perquè va posar recentment més faroles al camí? . La justificació serà que els veïns ho van demanar? .
Com el butlletí, tot continuaran essent mitges veritats per anar nedant i guardant la roba ... .? Llàstima que alguns no ens ho acabem d'empassar ... .

Anònim ha dit...

més de 20 endolls.Jo n'he contat més de 20 això sí la sala d' espera sense cadires

Anònim ha dit...

Utilitzar l' ajuntament en benefici propi:El tema del parquing del restaurant

Ocupant com li dóna la gana els
carrers i la carretera del poble?

I les senyals de tràfic que fa servir i to l' enrenou amb aparca-cotxes semi - profesional que fa servir?
Sra alcaldessa: si no fos el seu nebot li deixaria fer tot el que fa?

PD:Robert:ja vindrem més a dinar i sopar però deixa d' aprofitar-te del poble i del teu càrrec JA!!

Anònim ha dit...

¿El amo del restaurante tiene un cargo público y no tiene asegurado a todo su personal?
¿El regidor de obras del municipio tiene una vivienda ilegal?
¿La alcaldesa no paga lo que le corresponde según el Plan de Obras?
¿El marido de la alcaldesa no pagó ni solicitó el permiso de obras para la casa que posteriormente puso en alquiler ?

!QUE VALOR!

Anònim ha dit...

I ara obres per que semblei que han fet alguna cosa....quina vergonya.I abans de marxar colocaran més personal una altra secretària.

Anònim ha dit...

I abans de marxar han colocat a la secretaria.Amb la crisis que hi ha,a sant MARTÍ Vell due secretaries per 200 hBITANTS.

Anònim ha dit...

Home,toca a secretaria per cada 100 persones,es que pobretes es cansarien molt,a sant martí vell hi ha molta feina i si no se l'inventen per poger justificar una mica el super forat que hi ha a l'ajuntament.

Anònim ha dit...

Algú ha vist les llistes publicades?els amos del poble es tornen a presentar tots,aixó vol dir que encara no han acabat de robar a la gent,que si el cami tancat "seu",que si les basures emporlanat,per que també es seu,que si la camara vigilant nit i dia ect,que mes vol ara aquest individu?sisplau anem tots a votar per fer-los fora

Anònim ha dit...

Algu en pot dir qui son ELS srs QUIÑONEZ I PRIETO, GRACIES???

Anònim ha dit...

Penso que deu un dels motius pel qual tenim oberta la guarderia al centre cívic ah i completament a càrrec de l'ajuntament els favors es paguen d' una manera o d' altra.I l'altre també deu ser un altre favor segurament de la tieta o del marit.

Anònim ha dit...

Ah les llistes no tenen desperdici :
la FAMILIA i els seus empleats o deutors d' algún favor,,,no entenc com la sílvia els torna a companyar..

Anònim ha dit...

Jo no se vosaltres, però jo no vull un poble a la mida i segons els desitjos d'una sola família. Voltar-se dels que sap que no li discutiran res, té diferents qualificatius. Els favors es tornen, i a base de"favors" al final no serem un poble lliure, si no un poble que viurà com a l'època del sr. Pere, el feudal que ho tenia tot sota control i vivia del treball del poble... .

Anònim ha dit...

000

Anònim ha dit...

Ep! suposo que qui fa acusacions tant contundents amb data 10 de maig 2011, en l'apartat on hi ha 18 comentaris, pot provar el que diu, perquè si no .... ???.

Anònim ha dit...

el que ha escrit el missatge sap molt be el que diu,que pasa que la Silvia ara te por de donar explicacions?jo crec personalment que ja ho tenia que haver-ho fet ,reunir a tot el poble i l'antic i el nou jovent i donar explicacions,de que a fet del material i els euros,que tant esforç vam tenir que fer entre tots?si no te res a amagar que ho tornir tot el jovent actual i que dongi la cara

Anònim ha dit...

LA FEINA BEN FETA DE L' AJUNTAMENT D'ERC!!!!! JA JA JA
Per fí s'ha consumat han enchufat a la Teresa chinchilla l' administrativca que ja tenien.....i han fet un muntatge concurs oposició on s' ha n presentat moltes persones que no sabien que la plaça ja estava donada....tot ben amagat sense noms amb inicials i nºs de DNI....

FETS
en 4 anys han colocat dues secretàries per la cara però tot embolicat de legalitat....i el poble a pager i callar..

QUINA CARA MËS DURA!!!

Anònim ha dit...

Si jo fós de la resta de candidates, em miraria el procés amb dues lupes .... .

Anònim ha dit...

Això ja se sabia ja es va escriure en aquest mateix blog estava claríssim l' alcaldesa i el seu nebot no tenen escrúpuls per aconseguir el que volen són capaços de qualsevol cosa...I ja veureu el forat econòmic que deixen,,,en quatre anys s' han carregat el poble en tots els sentits...
són els AMOS ho eren els seus avis i ho volen tornar a ser ells

Anònim ha dit...

ERC MANS NETES

ja ja ja jja ja ja

ERC coloca les seves amistats com funcionaris municipals a Sant Martí Vell

ERC MANS NETES

legalitza per la cara la vivenda ilegal del regidor d' urbanisme

Quina pena

Anònim ha dit...

És ben bé que d'on no n'hi ha, no en pot rajar!

Anònim ha dit...

yo si puedo demostar todo lo que he dicho en el apartado de los 18 comentarios la que me gustaria que demostrara en publico donde esta todo lo que yo digo es la sra.SILVIA.
A mi no me parecen acusaciones contundentes como dices simplemente son verdades que tendrias que demostrar diciendo que es lo que has hecho con todo.
Por cierto la barbacoa grande no hace falta que digas donde esta porque vi que el sr.ROBERT la hizo servir el domingo 15 de mayo para la paella, y el miercoles 18 todavia estaba en la plaza,suerte que no se la llevo nadie.Pero bueno sino ya la pagaremos entre todos.

Anònim ha dit...

Segons la valoració feta per l'arquitecte, diu que s'ha suprimit el creixement de la zona de "Can Terrers" i es regula segons catàleg de masies. Mireu al catàleg de masies
La nova construcció catalogada com a masia amb el nom de Casa Martínez.
. Així tots els habitatges
poden ser masia catalogada?,Si us plau Ignasi em pots aclarir el perquè?