dimarts

Resposta del Consorci de les Gavarres






Diari de Girona

Sant Martí Vell repel recolzament del Consorci
L'organisme de les Gavarres mostra el seu interès pel Centre d'Interpretació del Paisatge

J. SÁEZ

El president del Consorci de les Gavarres, Josep Espadalé, va aclarir ahir que mai s'han manifestat en contra del projecte municipal per crear un centre d'interpretació del paisatge al terme municipal de Sant Martí Vell. En tot cas, el president va concretar que el Consorci de les Gavarres "ha mostrat el seu interès per tirar endavant el Centre d'Interpretació del Paisatge en la zona dels Àngles, ja que és una zona molt trànsitada o on és convenient oferir informació a la gent que la visiti".
El Consorci no té res a dir
En aquest sentit Josep Espadalé va remarcar que el Consorci "no és ningú per intervenir fora de l'espai d'interés natural". D'aquesta manera, la posició de l'organisme és clar. "I si l'Ajuntament de Sant Martí Vell decideix tirar endavant aquest equipament nosaltres li donarem tot el suport tècnic per a la redacció del projecte. Nosaltres som col·labaradors però no opositors, sigui quin sugui el color polític de l'equip de govern municipal", va aclarir el president del Consorci de les Gavarres.
Espadalé va fer aquestes manifestacions ahir després que fonts de la plataforma Salvem Sant Martí Vell expliquessin que s'havien reunit amb ell i que aquest havia manifestat el seu desacord amb el projecte. En tot cas, el president va concloure que ells "no són ningú per dir que s'hi està o no d'acord".
(Diari de Girona, 16 de febrer de 2010)

3 comentaris:

Anònim ha dit...

TOTHOM ESTA D'ACORD AMB QUE EL MUNICIPI DISPOSI D'UN CENTRE D'INTERPRETACIÓ DEL PAISATGE,QUE SIGUI UN REFERENT I DONI INFORMACIÓ , EL QUE NO ES POT ACCEPTAR ES QUE L'EQUIPAMENT PORTI EL NOM DE CIP, I ES DESTINI A ALTRES FINALITATS ... .
TAMPOC LA UBICACIÓ DONADA ÉS APROPIADA per a un V E R I T A B L E centre d'interpretació del paisatge. Per posar només un exmple. Es va dir, que una de les activitats que s'hi farien, seria per a les escoles , que arribarien amb autocars i realitzarien tallers per a tal de conèixer una mica més les Gavarres.Molt bé, però per a veure el paisatge característic de les Gavarres (arboç, suros, castanyers ...) cal allunyar-se bastant del poble, el paisatge més característic de les Gavarres comença del Mas Noves, cap a munt , per això el lloc més adient sense cap mena de dubte, és al voltant del Santuari dels Angels. Llavors si que serà un V E R I T A B L E centre d'interpretació del paisatge de les nostres contrades !! .

Anònim ha dit...

I el " Punt de BTT" que ha de portar practicants SELECTES d'aquest esport d'arreu d'Europa i emplenar els establiments hotelers i de restauració del nucli del poble, On el posaran?, penseu que el taller de reparació de bicicletes, era un "annexe" municipal, dels serveis que requereix aquesta mena de clientela "refinada", que es pot permetre una setmana "sàbatica" per a gaudir del lleure de la BTT. La recent restaurada hostatgeria del Santuari, també hi deu tenir dret a aquesta promoció turística no? O és que algú que ara MANA MOLT en té els drets exclusius?

Hem vist la llum... ! ha dit...

Veig que el Consorci, n'està al corrent i a més segons el Sr. Espadalé a Diari de Girona hi mostren interés i donen suport, Ara si doncs caldrà que sigui un veritable CIP i punt d'informació de les Gavarres. ...