dilluns

Centre d'Interpretació del Paisatge

Diari de Girona
Un equipament amb o sense utilitat?
Sant Martí Vell projecta a l'entrada del municipi un Centre d'Interpretació del Paisatge. Un equipament però que "no té cap activitat associada", segons consta en la memòria descriptiva del projecte "erroni" i que es pot consultar al portal web del consistori. La parcel·la on s'ubicarà l'edifici se situa just a l'entrada del poble i té un desnivell d'uns 10 metres. Les necessitats de l'Ajuntament, segons consta en el document, consisteixen a "agrupar el suport a les activitats relacionades en l'entorn físic a través d'un centre d'interpretació, encabir un rocòdrom per potenciar aquest esport i aprofitar la resta de la parcel·la (1.61,5 metres quadrats) per crear un parc infantil i un espai pavimenat per poder realitzar alguna activitat d'esbarjo".girona ddg
----------------------------------------------------------------------------------

St. Martí Vell ha de refer un projecte després d´estar a exposició pública
El projecte, un Centre d'Interpretació del Paisatge, es contempla com un equipament sense «cap activitat associada»

JOFRE SÁEZ
L'Ajuntament de Sant Martí Vell ha de tornar a redactar el projecte de Centre d'Interpretació del Paisatge que l'equip de govern ha projectat a l'entrada del municipi. El document, que encara està a exposició pública a la web del consistori, conté errades prou significatives com perquè l'alcadessa, Maria Àngels Vilà i Sastre, hagi decidit tornar a refer un projecte que s'havia encarregat a un despatx d'arquitectes.

Des de l'Ajuntament van descartar donar més explicacions sobre els motius que els han portar a prendre aquesta decisió. Mentre que la plataforma ciutadana, Salvem Sant Martí Vell, que va nèixer durant la tramitació del nou Pla d'Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) afirma que "tots els assessors urbanístics consultats asseguren que el projecte no pot ser aprovat fins que no s'aprovi el nou POUM".

Respecte als terrenys on s'han d'ubicar l'equipament municipal comenten que "l'empalaçament està situat en parecel·les privades" i que "no existeix cap document oficial que expressi el sistema per obtenir la titularitat pública dels terrenys".

D'altra bnda afirmen que l'Ajuntament es va sorprendre per "l'engany dels tècnics en la redaccció del document del projecte" però que desconeixen en quin sentit anrian les modificacions.

Sobre el destí final del centre d'interpretació sembla que tampoc hi ha consens. Des l'Ajuntament afirmen que serà un centre d'interpretació de les Gavarres. En canvi, la plataforma ciutadana afirma que han parlat amb el president del Consorci de les Gavarres, Josep Espadalé Reballí i qu aquest els ha informat qu està en "desacrod que els governs municipals prenguin iniciatives sense coordinació amb les autoritats del parc".

La subvenció, en perill?

El projecte disposa d'una subvenció del FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional). La iniciativa té definit un cost de 480.000 euros, el 55% del qual està subvencionat. Salvem Sant Martí Vell tem, però, aquesta subvenció es pugii perdre ja que té "com a requisit la finalització de les obres i el pagament total de les mateixes durant l'any 2010". L'incompliment -afegeixen- "d'aquesta condició o una auditoria negativa del procès seria motiu per la retirada de la subvenció".

Les al·egacions presentades es referein a la poca idoneïtat de l'emplaçament i els erros en el document del projecte i la situació urbanística del solar, entre d'altres.


(Diari de Girona, 15 de febrer de 2010)

7 comentaris:

no hi ha un pam de net ha dit...

El solar del germà de l' alcaldessa i pare del regidor d'urbanisme....no seria més normal que si de veritat és un centre d' interpretació de les Gavarres es fes al Santuari dels Àngels que també pertany al municipi.....i en el POUM es converteix un parquing que té llogat el mateix regidor en parquing municipal i ....bé tot així,,,,,fa un flaire!!!

No a la especulació ha dit...

"Engany " dels tècnics? No fotem el que s'ha dut a exposició pública ha estat un intent "d'engany" a tots els veïns de Sant Martí vell, però no precisament per part dels tècnics ... . Uns objectius amagats sota un nom que pretenien que el projecte presentat fos tant sols un tràmit més per a dur-los a terme .

Anònim ha dit...

Que hi pinta un rocòdrom de formigó
en aquest projecte?
I un taller de reparació de bicicletes?
Sabeu qui n'ha tingut l'idea?
I sabeu per què?
Doncs: "no hase falta desir nada más" ... .
INTERESSOS AMAGATS SOTA EL nom "Interpretació del paisatge" de qui no desaprofitarà la ocasió ... que li dona el fet de M A N A R per damunt de tot.??

Anònim ha dit...

Sens dubte, el lloc adient per a un VERITABLE Centre de Interpretació del Paisatge,és a prop del Santuari dels Ângels, en ple paisatge característic de la zona de les Gavarres .
Però allà , no hi deu haver terrenys dels familiars directes dels membres del consistori i corre el perill que l'existència d'aquest Centre, promocioni altres negocis que sense dubte També PERTANYEN al municipi, però que tampoc són propietat de ningú relacionat amb l'actual Ajuntament

Podria ser aquest el problema de la ubicació?
El solar on s'ubica ara l'equipament, no té valor, perquè mai s'hi podrà fer res ? ( actualment serveix d'escorredor de les aigües de pluja del camí i els terrenys de dalt (important desnivell)

I una manera de donar-li "sortida", obtenint uns hipotètics beneficis han pensat entre tots (membres de l'Ajuntament i familiars) que és aquesta ?

sempre endavant ha dit...

Qui paga el projecte "erroni"?

Qui paga el nou projecte?

Per què és " erroni" el projecte dut a exposició publica?

Cal que surti un responsable, de tot aquest merder, el cost per a Sant Martí Vell, és massa elevat i no cal que tots paguem els plats trencats !!

Anònim ha dit...

RESPONSABLES, DIMISSIÓ!!

PER UNA VEGADA, CAL QUE ACCEPTEU ELS VOSTRES "ERRORS"!! i ENCARA SERÀ POC SI S'ACABA AQUÍ!!. PERQUÈ TOT AQUEST AFER POT TENIR ENCARA CONSEQÜENCIES MÉS GREUS ... .

QUIN MERDER ha dit...

Ostres, El POUM, el Centre d'Interpretació, els errors en projectes, les respostes "privades; i en petit comitè" a les al.legacions,els dits fills del poble que apareixen justament quan hi ha possibilitat de requalificacions ... Més que un poble que no arriba als 300 habitants, sembla l'argument d'aquella sèrie que em penso es deia: "NISSAGA DE PODER".