dimecres

L'actual proposta de POUM, sense cap legitimitat



Més de la metitat dels veïns de Sant Martí Vell rebutgen l'actual POUM propostat per l'equip de govern municipal. El POUM i l'ajuntament queden doncs en una situació molt delicada després que almenys el 53,25% dels habitants del municipi hagin signat per aturar aquest POUM. A les 90 persones que han donat la seva signatura hi cal sumar encara 309 persones més que resideixen al municipi sense estar-hi empadronades o que hi tenen uns vincles personals manifestos. Remarquem que els signants tenen sensibilitats polítiques diverses i que allò que els uneix és el seu lligam afectiu i personal amb Sant Martí Vell.


Tenint en compte que Sant Martí Vell actualment compta amb 169 habitants censats, que més de la meitat dels habitants s'oposen a aquest POUM i que tres centenars de persones més vinculades a la població també el rebutgen, considerem que el govern municipal ha de retirar aquesta proposta de POUM inmediatament. Si no és d'aquesta manera, entendrem que no només quedarà sense legitimitat aquest POUM sinó també l'actual equip de govern.


En aplicació dels principis elementals de la democràcia aquest POUM ha de ser retirat. Si no és així, l'alcaldessa i el seu equip hauran perdut tota l'autoritat moral per continuar prenent decisions que afecten a tots els veïns de la nostra població.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Si al consistori, li importa de debó que pensa el poble, ha de fer marxa enrera, si no ens demostraran que el que de debó els importa és altra cosa. Després dels mesos de neguit envers l'aprovació inicial del Poum que hem tingut molts, a ells ara per ara sembla que el que els preocupa més, és qui va fer sortir els seus noms al diari, i que el passat dia 25 els hi va anar en orris la festassa que havien preparat, o sigui, que mireu si n'anem de bé.Desgraciats dels que ens pensàvem que amb l'entrada de nova gent a l'ajuntament tindríem el tant esperat canvi !!

Anònim ha dit...

Desenganyem-nos;

Un mal dia el poble de Sant Martí Vell, fent cas de les mentides, suposades bones intencions, basant-se en injúries a l’equip de Govern sortint, van portar al poder a un grup de personatges o representants de tres famílies interessades del poble. Aquesta gent, ha demostrat no estimar aquesta vila, per les mentides, per les males intencions, per les injuries, per la cerca permanent de crispació, per un autoritarisme absolut, i sobretot, tal i com ha quedat palès en aquest POUM, per un afany d’enriquiment personal i familiar a costa d’aquestes contrades i de la seva gent.

Desenganyem-nos, aquests no canviaran, no ho faran perquè no desaprofitaran l’ocasió que els ha brindat aquest poble per revaloritzar el seu patrimoni, per brindar-se d’unes instal•lacions gratuïtes pel seu negoci, brindar-se de jardins municipals al costat de casa, generar nous nuclis de població al seu gust e interès familiar,... Ara bé, el més alarmant de tot això, és que per aconseguir aquests seus propòsits ho faran sense mirament, trepitjant el que calgui i a qui convingui, destrossant activitats pròpies d’una vila a pagès, destrossant altres patrimonis, convertint en urbanitzable aquelles terres treballades durant anys, ubicant instal•lacions innecessàries que complicaran tornar a trobar aquesta ombra que marca el segell de Sant Martí Vell,...

No fa gaire que visc en aquesta vila i veure com la seva màgia i la de les seves contrades es veu amenaçada, m’omple l’ànima de ràbia vers la injustícia que promouen.

Santmartinencs desautoritzem aquesta gent!!!
Lluitem per un POUM ajustat a les necessitats d’aquesta vila!!!
Obrim els seus carrers centenaris per la nostra gent i visitants!!!
Apostem per un creixement sostenible!!!
Apostem pel diàleg entre tots!!! aquesta Vila s’enriquirà si enriquim la nostra convivència.
Aprofitar-nos d’un POUM, SÍ!!!!, però per millorar aquestes contrades, deixant de costat els interessos personals i familiars, buscant entre tots el camí encertat i gaudim-lo tots.

Sant Martí Vell serà el que la seva gent vulgui, regidors d’aquest ajuntament vareu ser escollits PER SERVIR EL POBLE i NO PER SER SERVITS, demostrades les vostres intencions el més honorable que podeu fer ÉS DIMITIR.

Nota: Srs.d’Esquerra Republicana de Catalunya hem dol veure com uns regidors que han demostrat no estimar aquest país, ostenten les seves sigles.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tot el que dius, menys amb que tot el que es deia de l'anterior govern, fossin mentides, d'autoritarisme absolut, tampoc n'anaven curts, i si t'agafaven de cap d'esquila per a voler defensar allò que creies just, que no et passés res, les coaacions, les amenaces i les exigències en tots els sentits a uns, mentre donaven màniga ampla per fer el que volguessin als que els deien de tot amén o als mateixos membres del govern, era el seu fort. D'això també en sabien una estona. El que passa és que els que hi han ara, ens havien promès un canvi, i de canvi res de res "más de lo mismo, pero con diferentes collares", i ara encara en escreix.
El que està clar i és positiu, és que d'una banda o altra, per una vegada, hem sabut unir-nos pel que crèiem just. I això és el que compta.

I hem vist el llautó del principal autor de la candidatura que va arribar al govern. Un senyor que va montar l'orquestra, i va procurar lligar-ho tot perquè res se li escapés, excloent a qui li va semblar no s'avindria al seu joc. Però el joc no li ha sortit del tot bé i pot anar encara a pitjor. NO US DEIXEU ENTABANAR, i CONTINUEM ENDAVANT!! .

Anònim ha dit...

Una vegada, en un petit poble de la Garrotxa, hi havia un alcalde, aleshores molt jove.

Aquest alcalde, va haver d'iniciar un procés per tal de redactar el POUM .

El primer que va fer, va ser: PREGUNTAR, quines eren les necessitats dels veïns. Els veïns van respondre, entre d'altres coses, que donades les circunstàncies, en aquell moment, aniria bé una sala polivalent.
Llavors, va RAONAR, i va arribar a la conclussió, que si ell era l'alcalde i calia redactar el POUM, ell havia de ser el que havia de "perdre" més.I no intentar "encolomar el mort" a altres , que potser tenien molt menys que ell o intentar col.locar l'equipament enmig de les vivendes causant molèsties als veïns.

Va ser com després de PREGUNTAR i RAONAR,va decidir, que el local polivalent que els veïns NECESSITAVEN s'ubicaria en terrenys de la seva família, i així va ser com part de l'herència familiar que li pertocava, la va cedir perquè els veïns en poguessin gaudir.


Aquest SENYOR,en aquell moment va entendre que havia estat escollit per SERVIR al poble i com deia algun altre comentari, NO PER SER SERVIT.

Al nostre poble per desgràcia no ha anat així. Ells sabràn que els convé més ... .

Anònim ha dit...

Crec que el regidor que portava el tema del primer POUM es va reunir moltes vegades amb els veïns, arrivan a acords amb veïns gens afins a ells. Fins que amb una precampanya brutissima ell va instar a l'ajuntament a congelar les negociacions. El varen acusar d'alcoholic, d'adulter i moltes coses que res tenien a veura amb el seu treball com a regidor.
Jo no he sentit mai un insult dirigit a cap dels regidors de l'equip de govern actual.

Anònim ha dit...

No tothom és apte per enllestir una proposta de POUM, cal una gran dosi d’humilitat i responsabilitat, saber consensuar-lo amb tots els veïns, entenent que hi ha una gran quantitat d’interessos d’uns i altres. La responsabilitat del consistori al redactar el POUM recau en trobar un punt en comú que beneficiï el conjunt del poble, aquest punt en comú ha d’estar en la línia política declarada pels membres del govern des de la campanya electoral, pensant en el futur del poble i les seves contrades. La humilitat recau en saber apartar-se d’aquestes responsabilitats des del moment que el POUM passa a ser interès particular i no col•lectiu.

Els membres d’aquest consistori tenen un gran problema, no han seguit cap d’aquests preceptes indicats i que són de sentit comú. Han elaborat un POUM a la seva mida, s’han passat pel folre les pròpies propostes electorals, fent evident que eren paraules al vent per atraure simpaties i així tenir l'oportunitat d’especular amb les seves terres, negocis, pensant que ho farien amb tota impunitat, trepitjant a qui convigui. Tot i que, cal dir-ho i cal ser honest, s’ha treballat bé des de alguna regidoria (crec que únicament cultura), aquesta feina ha quedat summament emmascarada per aquesta proposta.

Dels quatre regidors d’aquest ajuntament, tres tenen una gran responsabilitat vers aquest POUM, doncs l’evidència tant insultant dels interessos particulars i familiars que hi proposen, els desacredita totalment en qualsevol votació lligada amb aquesta proposta. És més, si de veritat tenen algun pessic d’humilitat, haurien de deixar qualsevol responsabilitat en el consistori d’immediat, tot esperant que algun dia aquest poble els arribi a perdonar com a persones. El quart membre, ha de ser valent i honest, votant en contra d’aquesta proposta pel que s’ha dit de la línia política pretesa. Pel que fa al membre de l’oposició, dir-li que cal estar atent al que es mou pel consistori, és part de la seva responsabilitat política, no hi ha excuses que valguin.

Animem-nos a seguir lluitant pel futur d’aquest poble, cal que entre tots fem veure a aquest senyors de l’ajuntament de com estan hipotecant el futur d’aquestes terres.Fem-los sortir d’aquesta fantasia en què es troben immersos, on declaren encara a hores d’ara, ells i familiars seus, que els bons son ells i nosaltres els dolents, els malcriats, la vergonya del poble,...

Anònim ha dit...

"VISCA LA TERRA; MORI EL MAL GOVERN!"

Anònim ha dit...

RES, vistos els resultats, ni els uns ni els altres!!. DIMISSIó, que vingui una Junta gestora, que posi a casacú al lloc on li pertoca, i gestioni el nostre ajuntament desde una visió imparcial, Quan tots hàgim recapacitat prou, es convoquin eleccions, amb una llista plural, on hi `convisquin diferents opinions i calgui arribar a un consens obligat per a les decissions importants. Si no no ens en sortirem. !!.

I ara el més important, és ATURAR EL PROCES D'AQUEST POUM, PER ANTIDEMOCRÀTIC!!AMB MASSES INTERESSOS PARTICULARS.

A la feina feta per la regidoria de cultura i festes, també li calen grans dossis d'HUMILTAT. doncs en vàries ocasions d'ençà del nou govern d'esquerra, ha utilitzat la feina d'alguns veïns per aconsseguir les seves fites i ha acabat com sempre!, penjant-se públicament les medalles!, i no reconeixent ,ni acceptant MAI, els possibles errors!!.

Anònim ha dit...

Lamento que tots els comentaris estiguin en una mateixa linia, amb petites diferències, però tots en l'objectiu comú de cridar NO A AQUEST POUM. Fem arribar a aquest Ajuntament aquest Bloc per tal de que recapacitin i vegin en el merder en què s'han ficat.
I de passada també als Srs. d'ERC, perquè vegin quins personatges presumeixent de les seves sigles, sense ser-ne dignes.

Anònim ha dit...

"VISCA LA TERRA!, MORI EL MAL GOVERN!"
Vinga gent exposeu el vostre criteri envers aquest POUM que malgrat el que diguin, intentaràn imposar-nos !! .

Anònim ha dit...

A hores d'ara tots ja debeu saber, de "la recepta de bones voluntats" amb que va obsequiar la sra. Alcaldessa, durant el transcurs del dinar a la gent gran.
Al meu entendre va ser més una crida a l'ordre després de la "revolta" sorgida envers l'actual proposta de POUM que res més.Una crida a l'ordre novament desde la posició que li atorga el poder, una actuació doncs amb molt poca ètica dintre un acte d'homenatge a la gent gran. Si aquesta recepta de "bones voluntats" se l'hagués inculcat a ella mateixa, als seus regidors i també a algun que altre familiar d'aquests abans i durant la redacció d'aquest maleït POUM, que ens estan intentant imposar, hem de suposar , que d'altra manera hauríen anat les coses ... .Qui són doncs els dolents, malcriats i la vergonya del poble ... ? .

Anònim ha dit...

Molt be la publicitat al Diari de Girona. A veura si ara El Punt ens fa cas.

Anònim ha dit...

Avui Sant Martí, i demà dia 12 de novembre, últim dia per entregar tota mena d'al.legacions. Podem suposar, vistos els diferents registres d'entrada,que un allau d'al.legacions són les que ha rebut el NOSTRE ajuntament envers la proposta inicial d'aquest POUM. I ara què?, doncs ara sembla que el que volen és malgrat tot aprovar-lo i aprovar-lo en línees generals tal i com és, doncs si fan cas als canvis més que substancials que deu suposar l'allau d'al.legacions, vol dir tornar a començar el procés i això de Cap Manera volen aceptar-ho!! .
O sigui, que ,o ens "l'empassem" o haurem de seguir altres camins diferents als escollits fins el moment perquè aquests personatges i els seus acompanyants... , entenguin d'una vegada per totes que van ser escollits Per SERVIR AL POBLE, de la millor manera possible, i no PER SER SERVITS!!.I que la majoria vàrem escollir Sant Martí, per viure perquè, era com era, i no perquè ara vinguin una colla amb aires de grandesa i postura de nous rics a canviar-lo!! .

Anònim ha dit...

Ostres!, Una oposició ferma com la que ha tingut aquest Poum inicialment aprovat, és una cosa seria, si jo fos l'alcalde, m'ho faria mirar!, tenir contents i convençuts amb aquest Poum, solsament al nombre de persones vinculats al consistori, als seus familiars i amics íntims i demés propers a aquets, és per fer-s'ho mirar. Jo personalment, em plantejaria "abandonar el vaixell", doncs no sols vol dir que no hàgin sabut arribar al màxim consens amb el tema del POUM, si no que suposadament, les decissons preses sobre altres temes, també pendràn una postura totalment oposada a la línea que volen gran majoria de veïns. Els Santmanrtinencs i també els manifestants , som gent senzilla, que només demanem viure tanquils, i que sen´s tracti a tots de la mateixa manera, sense favoritismes a uns o altres. Moltes de les decissions preses últimament per aquest Ajuntament trepitgen els nostres drets !! .

Anònim ha dit...

Avui l'alcaldessa diu a Diari de Girona, que el POUM, ha escoltat a tothom, i que està fet amb la màxima transparència. Una aprovació inicial feta totalment a mida d'uns quants, sense prèvia consulta , saltant-se el pas de la participació ciutadana del propi pla actual, amb l'excusa que aquest és una "continuació" del fet al 2006 és una manera molt poc ètica d'actuar, tot i que esclar!, s'han assegurat de "cobrir-se les espatlles" seguint el que marca la llei, sense oblidar però els seus interessos!!. És allò, de " feta la llei feta la trampa" !! . Visca Sta. Coloma !!. Vol arribar diu als 380 habitants, i què faran, agafar cada dia el cotxe per anar a treballar fora?, Sant Martí vell = ciutat dormitori. O és que potser a la zona hotelera creada expressament on el sr. tinent d'Alcalde vol implantar el seu negoci els hi donaran feina a tots?, perquè d'altra activitat que fomenti l'economia no se'n parla enlloc, ben al contrari ...!!.

Anònim ha dit...

L'adquisició per expropiació d'un terreny al que se li dóna una qualificació, injustificada i poc clara,escollit de forma arbitrària, i pel que s'estima pagar una quantitat important , és la millor mostra de "transparència" amb la que ens vol fer callar la sra. Alcaldessa?, No és seu aquest terreny sra. Vilà?, Les expectatives que assoliria aquesta finca si l'actuació va endavant, són insòlites. Si vol, seguirem parlant de la zona PEU Can Terrers, o de l'habitatge davant el perfil del poble, on l'anterior POUM el qualificava com a zona verda,i s'havia desestimat la proposta de la edificació i ara aquesta té l'accés per una part de la zona verda pública,... si vol seguirem perquè d'actuacions d'aquests tipus encara en trobarem més ... .

Anònim ha dit...

Suposo, que tot el que esteu dient, ja es deu haver fet constar a les al.legacions, ara caldrà doncs, si el consistori les desestima, procurar pujar els esglaons que calgui perquè tot i tothom, torni al lloc on li pertoca.